_from.the.eye.of.the.beholder_

By: AnisZ Xyda

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-Jun-2007 18:00 Email | Share | | Bookmark
Trips | Sabah | Third Day - Investment@Sopinggg

Blurr adalh d sengaja kn
Get redi
Tacap sket
View all 16 photos...
Lps take rest.. bgn ngn segarnya walopn ada lalok sket2.. bsemangat mnuju ke filipin market (blh tk cmtu??) Tgk tgn, dh giler mengelembung, tp ikot nasehat life guard tuh.. jgn pk sgt.. so menten ja, pujuk sendirik

Smpai ja kt filipin market tuh, dpt tgk mcm2 menda.. jd ilang ingatan jap psl bisa jeliPish.. Semua sebok wat investment dlm pelbagai lapangan.. dr hasil hutan, hasil laut sampai la ke perusahaan manik & kristal.. soping smpai x hengat nk blk (tp x penah lupa bajet nk bantai panCake kt mekDi d lcct)

Lps abes wat keja x bmoral tuh.. mula la kalut nk mkn plak.. hengat x lapaq

p/s : cikBee - Sori la gmbo resize makin lama makin kicik, dh letey jari daaa




Saturday, 2-Jun-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Trips | Sabah | Third Day - JeliPish Yg Jahhat

Adess.. saketnya
Erksss.. bengkak cm buntel
Padan muke, kena tangkap
View all 12 photos...
Org tua2 slalu pesan, kalo tgh gumbira.. jgn ske sgt2.. bringat sket..

Pengalaman senokling first time mmg sgt tragis utk aku. Senokling mmg sgt besh, tp yg anti-klimax nye sbb kena sengat ngn jeliPish kt Manukan island.. arghhh.. dh la time2 tgh xcited nk kejar nemo2 semua.. hu hu hu..

Masa first kena, rse tgn sgt panas.. tetiba plak mbengkak.. skeri sungguh.. masa tu aku igt mak ayah aku ja.. doa dlm ati agar aku masih ada ksempatan jumpa diaorg lg.. hu hu hu.. Aku jd gelabah sbb diaorg ckp, last wik ada yg kena attack kt perot smpai mninggal. Alhmdulillah aku cuma kena kt tgn kanan & kaki kiri.

Thanx a lot to life guards yg cpt btindak.. letak cuka & sembur ubat kebas.. Boz diaorg semua turun pdg & divers yg btungkus lumus carik jeliPish tu & bjaya tangkap. Then kt Mamutik island, diaorg cuci skalik lg ngn air panas. Saketnya, pedihnya.. Allah ja yg tau.. Tk lupa kt my buddies yg sentiasa bg semangat walopn dok gelakkn tgn aku yg dh mcm ikan buntel kena pam.. ha ha ha..

Igt d ati nk smbg senokling lg, tp d nasehat kn cpt blk ke KK & g klinik sbb takot ada elejik. Smpai KK trus carik klinik, so dpt jumpa doc yg sgt baek.. pehtu blk hotel.. mkn ubat.. lalok & terus pengsan

Tgn still bengkak smpai ari nih.. tp dh x saket sgt.. hu hu hu.. blk ja cni terus demam & batuk, tatau la sbb bisa jeliPish tu atau cuaca kt KL yg x elok nih. Apa2 pon aku takan serik utk pegi senokling lg.. can't wait for the next vacation . Nmpknya utk next vacation kita kena bawak doc la kwn2 ku.. sbb dh 2 kali vacation kita, ada ja yg kena elejik

Quote:
Moralnya, slalu la hengat pesan org tua2.. bila gumbira bpada2, jgn ske2 sgt






Saturday, 2-Jun-2007 08:00 Email | Share | | Bookmark
Trips | Sabah | Third Day - Senokling at Island Hopping

Tgh redi, warm up session
Idah tgh menten aura
model la katakn
View all 45 photos...
Rasanya ari ni la, pg yg plg pg kitaorg bsiap he he he.. Awal2 pg dh mghirup udara segar kt KK, bjalan ke jeti utk ke island hopping.. 3 pulau jd destinasi pilihan Manukan, Mamutik & Sapi Island. Kos ke sana cuma rm50 seorg, x tmasuk life jacket & snorkel.

Walopn riso gk ngn bot yg mbelah ombak tu, tp menten ilex ja smbil amik gmbo (nk kaver kecut prot). Smpai ja kt Manukan island, terus terjun laut. Manukan destinasi pilihan utk org yg nk senokling, tp pasir dia x halus sgt. Xcited tu kejap je, lps kami d kejut kn ngn serangan jellyPish.

Lps 2 jam brendam kt ctu, kami ke Mamutik island plak. Kt Mamutik ni ramai family2, sbb pasir dia halus, so bdk2 ske la.. leh wat sand castle. idah la yg plg enjoi masa senokling, dpt mrasa mcm2, pegang gamat la, kejar nemo la.. 'keuntungan dlm kerugian'.. ahaks.. (saja nk ngusik Idah)

Lps tu kitaorg terus blk, bkejar ke klinik plak.. so tpaksa lupakn Sapi Island. Sori buddies 4 the trobelsome I made tat day






Friday, 1-Jun-2007 21:00 Email | Share | | Bookmark
Trips | Sabah | Second Day - Nite walk at KK

 
Poster yg d lukis
 
View all 24 photos...
Since plan nk ke Poring d kensel, so mlm tu kami igt nk layan Shrek3 kt GSC.. bsungguh2 Q, lastly seat plak x besh, so round2 kt KK ja..






Friday, 1-Jun-2007 12:15 Email | Share | | Bookmark
Trips | Sabah | Second Day - Jln2 ke Kundasang

 
semua xcited nmpk sayur2 yg cantek
 
View all 21 photos...
Sesmpainya kami kt Kundasang, ujan pon turun ngn lebatnya.. ujan rahmat smbut ketibaan kami kot. Kt ctu suasana cm dok kt pasar d filipin.. kekunun la, walopn x penah pegi filipin lg.. ha ha ha.. Pemandangan sgt cantek & udara sgt sejuk & nyaman

Sayur sgt fresh & dlm packaging yg bersih & mnarik, bunga-bungi, bayam grg & plg mabeles tentu la ciken wing Kundasang. X senang dudok d wat nya ngn aroma ciken wings tu. CikBee yg x minat ciken wing pon nk mkn lebey Psl mkn xyah riso sgt sbb majoriti kt ctu adalah muslim.

X dpt nk g Poring.. so tadek canopy walk or hot spring water sbb ujan.. hu hu hu.. Sblom blk ke KK kena g Ranau dulu amik bus dr sana.. tido lg sepnjg pjalanan





[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net